Tekstien oikoluku,
kielentarkistus ja editointi

Tekstin tulee olla kirjoittajansa näköistä, joten kannustan jokaista kirjoittamaan itse esimerkiksi omat blogi- ja esittelytekstinsä. Joskus lopputulos hyvästä asiasisällöstä huolimatta vaikuttaa kuitenkin huolimattomalta ja on vaikeasti luettava ihan niinkin yksinkertaisten asioiden kuin yhdyssana- ja pilkkuvirheiden takia. Tällaisia tekstejä näkee valitettavan paljon jopa yritysten nettisivuilla. Usein riittää nopea oikoluku, mutta joskus laajempikin kielentarkistus ja editointi voi olla tarpeen. Silloin perustarkistuksen lisäksi esimerkiksi virkerakenteet, sanavalinnat tai otsikoinnit kaipaavat muokkausta.

Mikäli kielioppiasiat eivät ole itselläsi hallussa, toimin mielelläni "kielipoliisinasi". Kun tekstiä oikoluetaan ja korjataan hienovaraisesti, alkuperäisen kirjoittajan ote ja persoonallisuus säilyvät, mutta tekstistä tulee lukijaystävällisempää – ja se antaa kirjoittajastaan ammattimaisen kuvan. Lähetä tekstinäyte ja pyydä tarjous. Tehdään yhdessä teksteistäsi selkeämmät ja houkuttelevammat!

 

Sisällöntuotanto

Rakastan kirjoittamista, olipa aihe mikä tahansa. Kun vihdoin sille reitille löysin, loppua ei näy.

HuK-opintojeni pääaine oli kirjoittaminen, mutta olen opiskellut myös viestinnän perus- ja aineopinnot sekä suomen kielen perusopinnot. Kirjallisuuden opinnot jatkuvat edelleen. Lisäksi sekä sanataideohjaajan että kirjallisuusterapiaohjaajan opinnot tuovat oman kulmansa kirjoittamiseeni. Olenpa suorittanut kansainvälisen WSET Level 3 -viinitutkinnonkin. Kun tähän lisätään liiketalouden ymmärrys tradenomi-tutkinnon ja laajan työkokemuksen myötä, omaan valmiudet lähestyä aihetta kuin aihetta ammattimaisesti, mutta tarvittaessa myös persoonallisesti.

Minulta onnistuvat niin tiedotteet kuin markkinointimateriaalit, artikkelit sekä verkkoon että printtilehteen, nettisivujen tekstit – mihin vain tarvitset sanoittajaa. On hieno tunne, kun laajasta ja joskus vaikeastakin aiheesta saa koottua mielenkiintoisen kokonaisuuden. Eikä pilkahdus lämpöä ja välittämistä ole usein pahitteeksi asiateksteissäkään. Autan mielelläni sinua löytämään oikeat sanat sanomallesi.