Nelipäisen lapsikatraan esikoinen. Neljän ällän ja kahden ämmän ylioppilas. En kympin tyttö, liki ysin kuitenkin. Tunnollinen ja kiltti – mitä nyt teininä räpiköin, ikäisteni tavoin. Monen mutkan kautta löysin itseni myynnin ja markkinoinnin parista. Ja uuvutin itseni. Ensimmäisestä kerrasta vuonna 2008 en oppinut. Toinen kerta veikin sitten niin pohjalle, että muutoksen oli tapahduttava.

Vuonna 2013 olin sairasloman tarpeessa, mutta Sari Suorittaja päätti jäädä opintovapaalle saadakseen breikin työelämästä. Toisaalta, vuonna 2014 alkanut opintovapaa oli elämäni toiseksi paras päätös. Olin todella innoissani viestinnän ja suomen kielen opinnoistani! Samalla aloin etsiä vuosikymmeniä piileskellyttä kirjoitusintoani kirjoittamisen opintojen parissa. Miten huikeata olikaan huomata, että olen täynnä kirjoittamattomia tarinoita.

Rauhallisessa tahdissa etenevä opiskelu oli elvyttävää ja voimani alkoivat palata.   Universumi, tai mikä lie, kuitenkin puuttui peliin: Äitini sairastui ja menehtyi. Äidin vierellä kulkiessa moni asia avautui uudella tavalla. Kliseisesti: moni haava aukeni, ja pelkkä laastari ei enää riittänyt. Kun opintovapaani läheni loppuaan, ajatus paluusta vanhaan tuntui mahdottomalta. Lyhyesti: seurasi romahdus ja sen jälkeen hidas toipuminen.

Toipumiseni avainasioita ovat olleet puoliso, ystävät ja perhe, ammattiapu ja oma halu parantua. Ja yllättävää kyllä, myös työ. Jos työuupumus vei kohti masennusta, työ on kahden viimeisen vuoden aikana myös antanut paljon voimaannuttavia kokemuksia. Selvittelin ajatuksiani työuran suhteen myös työnohjauksessa. Kaikki osoitti koko ajan kirjoittamisen suuntaan. Ja yrittäjyyden.

Yrittäjävanhempieni vaikeaa taivalta seuranneena vannoin aikoinaan, että itse en koskaan yrittäjäksi ryhtyisi. Melkein viisikymppiseksi ehdinkin ennen kuin annoin periksi. Taitaa yrittäjyys olla sukuvika. Vai sukuansio? Vuosi yrittäjyyttä on nyt syksyllä 2018 takana. Olen ylpeä ja innoissani siitä, että kirjoittaminen eri muodoissaan on nyt työtäni ja päiväni täyttyvät kiinnostavista asioista sopivassa tahdissa.

Tämän sivuston kautta tutustut minuun ja osaamiseeni. Teen erilaista sisällöntuotantoa tiedotteista artikkeleihin. Olen ollut mukana toteuttamassa upeaa oppimateriaalikokonaisuutta, OmaOpo.comia. Olen ohjannut ensimmäisiä ryhmiäni kirjoittamisen ja sanataiteen pariin. Ensimmäinen runokirjani on luettavissasi.

Tähän rosoinen reittini minut ohjasi. Kaikella todellakin on tarkoituksensa.

Ehkä satut reitilleni?

 
Toipumiseni avainasioita ovat olleet puoliso, ystävät ja perhe, ammattiapu ja oma halu parantua.