Back to All Events

Hetkiä elämästäni -elämäkerrallinen kurssi 26.–28.6.2023 Yövedellä


Miltä kuulostaisi oman elämän hetkien taltioiminen kesäisen Saimaan maisemissa?

Elämämme on täynnä hienoja hetkiä, kertomisen arvoisia tarinoita. Jos olet suunnitellut aloittavasi niiden kirjaamiseen muistiin, Yöveden Ateljeekodin elämäkerrallinen kirjoituskurssi Ristiinassa on juuri sinua varten. Se on myös sinulle, joka kaipaat lisämateriaalia ja uusia lukuja elämäntarinaasi. Ryhmässä muiden tarinat nostavat muistin sopukoista esiin yhä uusia tapahtumia. Oman elämän tutkailu lisää myös itsetuntemusta ja siten omaa hyvinvointia.

Viikonlopun aikana kirjoitat osia sieltä täältä elämäsi varrelta – kuin tilkkutäkin osasia, joita voit hiljalleen kirjailla, keräillä ja ommella lopuksi yhteen. Saat mukaasi myös paljon valmiita kirjoitusaiheita – otsikoita omaan elämäntarinaasi, jota voit jatkaa kotona. Ehkä jopa kansien väliin laitettavaksi. Sään salliessa käymme myös veneretkellä Astuvansalmen kalliomaalauksilla.

Jos olet jo aloitellut elämäntarinasi kirjoittamista ja kaipaat syvempää, henkilökohtaista palautetta tekstistäsi ja vinkkejä jatkoa ajatellen, voit myös lähettää jonkun tekstisi etukäteen Sarille luettavaksi ja saat palautteen viikonlopun aikana: kurssit(at)sarikortesoja.fi 

Yöveden Ateljeekoti Ristiinassa tarjoaa lempeän ja tunnelmallisen ympäristön, jossa on mukava muistella menneitä ja pohtia tulevia samanhenkisessä porukassa. Taiteen keskellä luovuus herää. Lämpimästi tervetuloa!

Kurssiaika: ma 26.6. klo 17-19, ti 27.6. klo 10–17 ja ke 28.6. klo 10–14
Kurssimaksu 300 € sisältää kurssiohjelman, lounaan ja päivällisen.
Majoitus 1–2 hh 40–60 €/yö. Sisältää aamupalan, iltapalan ja saunan.
Yöpyjille rantasauna yli 150-vuotiaassa saunassa sekä aamupala. Päivän aikana heränneitä muisteluita on mukava jatkaa myös iltasella.

Kurssin varaus Yöveden Ateljeekodin verkkokaupasta.

Sarille voit osoittaa kysymyksiä ja toiveita kurssin sisältöön liittyen: kurssit@sarikortesoja.fi tai puhelimitse 040 585 3191.

Katjalle kysymykset ilmoittautumiseen, majoitukseen ja ruokailuun liittyen:  ateljeekoti@katjaantonoff.net tai puhelimitse 040 578 4003/Katja Antonoff

Huom! Jos saavut julkisilla, kyyti Ristiinasta Ateljeekotiin järjestyy kyllä :) Kerro kyytitarpeesta Katjalle tai Sarille.

OHJELMA:

Ma 26.6.

16–17   Saapuminen ja majoitus, tarjolla kahvia, teetä, kasvispiirakka, kasvispitsaa tms.
17–19           Paikkaan, toisiimme ja ohjelmaan tutustuminen, kirjoittaminen alulle
19—> Sauna, iltapala, yökyöpeleille kirjoitustehtävä

Ti 27.6.  

8.30–10          Aamiainen, aamuvirkuille kirjoitustehtävä
10–12.30        Kirjoittamista
12.30               Lounas
13.30               Veneretki + kahvit + kirjoittamista Astuvansalmen kalliomaalauksilla (sään mukaan)
16–17              Kirjoittaminen jatkuu Ateljeekodissa
17                     Päivällinen
19 —>             Sauna, iltapala, yökyöpeleille kirjoitustehtävä

Ke 28.6. 

8.30–10          Aamiainen, aamuvirkuille kirjoitustehtävä
10–12              Kirjoittamista
12–13              Lounas ja kahvi
13–14              Kirjoittamista ja loppufiilistely

Palautetta ja tunnelmakuvia elämäkerrallisesta kirjoituspajasta maaliskuulta 2022.

“Kiitos kovasti viikonlopusta! Minua vähän mietitytti, uskallanko mukaan pöyhimään elämääni juuri nyt, kun omassa elämässä on meneillään rajuja muutoksia. Oli kuitenkin oikein hyvä päätös tulla. Sai itkeä, nauraa, olla ja kirjoittaa, lukea, levätä ja jutella. Kaikki tämä ihanan valmiin ruuan ja saunahetken kera. Tunnelmat kohdillaan turvallisessa ryhmässä avata elämäänsä. Kaiken lisäksi kevätaurinko helli meitä niin aamukävelyillä kuin iltapäiväkahveilla puutarhassa lumihangen keskellä.”

“Kiitokset mukavasta ja inspiroivasta viikonlopusta. Oli mukavaa saada ajatuksia paperille, pitkästä aikaa. Tehtävät oli mukavia ja herättelivät unohdettuja muistoja mieleen. Koen hyvänä sen että kirjoittamiselle annetaan sopivan lyhyt aika, ei pysty jäädä miettimään kirjoitanko noin vai näin, sanat vaan tulee paperille jos on tullakseen. Katjalle kiitokset viehättävästä majoituksesta ja hyvästä ruuasta.”