Parisuhde, jossa toisaalta molemmilla on mahdollisuus olla täysin oma itsensä ja toisaalta muodostaa yhdessä parivaljakko, joka pitää yhtä vaikeinakin hetkinä. Puolison ja hyvän parisuhteen merkitystä oman ryteikköni läpipuskemisessa en voi kylliksi korostaa.

Lapset ovat ehdottomasti paras ja tärkein saavutukseni elämässäni. Puolison mukana elämääni tuli vielä bonuslapsi. Näiden kolmen, nyt jo aikuisen, elämän tukeminen ja seuraaminen on lähellä sydäntäni. Ja kyllä, taidan olla välillä ärsyttävän hössöttäväkin.

Muut läheiseni muodostuvat sisaruksistani perheineen, muista lähisukulaisista sekä ystävistäni. Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on ympärilläni paljon tärkeitä ihmisiä – eikä suku ole pahin ;)

Luonto rauhoittaa mieltä ja antaa lisää tilaa hengittää. Pidän myös tärkeänä tehdä oma osuuteni, että meidän aikamme jälkeenkin on vielä jäljellä luontoa, josta nauttia. Ekologisuus kunniaan! Jokainen voi vaikuttaa pienillä teoillaan, kuten kierrättämällä ja jätteiden lajittelulla. 

Auttaminen ja vapaaehtoistyö antavat hyvän mielen myös itselle. Olen mukana monenlaisessa avustusmuodossa: minulla on kummilapsi Tansaniassa, olen mukana ystävätoiminnassa, avustan eläinjärjestöä, autan erilaisten järjestöjen ja ryhmien kautta yksittäisiä ihmisiä ja perheitä… Milloin mitenkin – oman aikatauluni ja taloudellisen tilanteeni mukaan. Toisistamme huolta pitämällä maailmasta tulee parempi paikka meille kaikille.

Työ ja opiskelu ovat myös tärkeässä osassa elämässäni. Mielenkiintoinen työ tarjoaa haasteita sopivalla tavalla. Maailma on täynnä kiinnostavia asioita, joista haluan tietää lisää. Liika suorittaminen pitää vain osata pitää aisoissa. Siinä onkin ollut opettelemista, ja on yhä.

Kirjoittaminen ja lukeminen tuovat lohtua ja avaavat oven mitä moninaisimpiin maailmoihin. Toivon, että yhä useampi oivaltaisi sen.

 
Toisistamme huolta pitämällä maailmasta tulee parempi paikka meille kaikille.