Mummun lupaus

Rakas Pihla,

on ollut suuri onni saada tutustua Sinuun, vähemmän karvainen lapsenlapseni <3 Ja miten ihanaa on olla mukana seuraamassa kasvuasi, tutustumistasi ympäröivään maailmaan ja sen moniin ihmeisiin. Toivon, että saan olla tällä tutustumismatkallasi mukana mahdollisimman paljon ja lupaan tehdä parhaani tärkeässä Mummun roolissa. 

Lupaan viedä sinut metsään. Sienituntemus ei ole Mummun vahvimpia puolia, joten niitä emme kerää (sen lupaan vanhemmillesi), mutta minä opetan sinut kuuntelemaan puiden puhetta, näkemään kasvien haltioita, tutkimaan maahisten koloja, ihailemaan lätäköissä heijastavia pilviä - jotka hauskasti katoavat, kun lätäkköön hyppää…

Lupaan leipoa… narrasin! Pipareita voimme paistaa, kaupan valmistaikinasta toki. Mutta koristelun hurmaa lupaan näyttää. Kuorrutetaan piparit niin, että kukaan ei erota, kenen leipoma se on!

Lupaan villasukkia lämmittämään pieniä jalkojasi, onhan villasukat mummuhommia. Ensimmäiset vauvakokoiset on jo tilattu.

Lupaan tutustuttaa sinut lukemisen ja oppimisen hauskaan maailmaan. Vaikka jo olitkin vierailevana tähtenä yliopiston psykologian verkkoluennolla, lupaan, että ennen varsinaista yliopistoon siirtymistä keskitymme prinsseihin ja prinsessoihin, Niiskuneitiin ja Hemuliin, Pekka Töpöhäntään, Peppi Pitkätossuun, Urho Kääkänäiseen … Ja mitä olentoja mahdamme yhdessä keksiäkään!

Pahoin pelkään, etten tule olemaan sinun kanssasi yhtä tiukka kuin äitisi ja enosi kanssa. Lienee meidän isovanhempien etuoikeus hemmotella ja ostaa myös kaikkea turhaa, kuten Miniparikoita… Järkeväkin nimiäislahja on kyllä hankittu, mutta Lumoavan Hali-sormus muistuttakoon sinua nimiäispäivästäsi. En voi luvata, että se olisi viimeinen hömppäostokseni sinulle. Mutta lupaan, että kaiken hömpötyksen lisäksi luonani on Sinulle aina sydän täynnä rakkautta ja syli, jonne mahdut isompanakin. 

Väriä ja iloa elämäsi tielle, Mummun murunen <3  

-Mummu-

Sari KortesojaComment